ZLATNO DOBA ŽIVOTA

Celoživotno učenje u funkciji lepše i aktivnije starosti

Novosti na projektu

Otvaranje izlozbe u Novom Sadu

Posted by [email protected] on December 2, 2011 at 5:15 AM

U četvrtak 1. decembra u Sportsko poslovnom centru „Vojvodina“ (SPENS) otvorena je izložba fotografija nastala u okviru projekta „Zlatno doba života“ koji realizuje Društvo za obrazovanje odraslih iz Beograda u saradnji sa DVV International i partnerskim organizacijama iz Novog Sada (EDIT centar), Užica, Leskovca i Bora. Izložbu čine 30 fotografija odabranih na osnovu javnog konkursa koje prikazuju lepšu i aktivniju starost. Novosađani će imati priliku da uživaju u ovim divnim fotografijama sve do 19. decembra, kao i da glasaju za tri najbolje fotografije, koje će nakon izlaganja u Užicu, Leskovcu, Boru i Beogradu biti novčano nagrađene.

U uvodnom delu prisutne su pozdravile Ljiljana Žižić, ispred tima projekta „Zlatno doba života“ i Milica Rašković, potpredsednica EDIT centra. Svečano otvaranje upotpunio je kulturno umetnički program koji su pripremili korisnici Gerontološkog centra Novi Sad kao i prikaz filma „Baka, deka i ja“ snimljenog u saradnji sa Osnovnom školom „Sonja Marinković“ i „Američkim kutkom“ iz Novog Sada. O značaju izložbe i podršci starima govorila je Mirjana Klapprodt, ekspert Društva za obrazovanje odraslih, zadužena za koordinaciju medijskom kampanjom, a izložbu je otvorila dr Katarina Popović, predsednica Društva za obrazovanje odraslih iz Beograda i potpredsednica Evropske andragoške asocijacije.

Pored ove izložbe, projekat “Zlatno doba života” uključuje više aktivnosti koje imaju za cilj promenu slike o starima u Srbiji, smanjenje postojeće diskriminacije i njihovo aktivnije uključivanje u društveni život.

Categories: None