ZLATNO DOBA ŽIVOTA

Celoživotno učenje u funkciji lepše i aktivnije starosti

Novosti na projektu

view:  full / summary

Izlozba "Zlatno doba zivota" nastavlja zivot u Gerontoloskom centru Backa Palanka

Posted by [email protected] on October 16, 2013 at 6:00 PM

Nakon uspešno realizovanog projekta „Zlatno doba života“ izložba fotografija, koje ističu drugačiju, lepšu i aktivnu starost, nastavila je promovisanje ovih vrednosti u Gerontološkom centru „Bačka Palanka“. Tokom konferencije „Sunčana jesen života“, koja je realizovana u Bačkoj Palanci, 1. oktobra 2012. godine povodom Evropske godine aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti, direktor Društva za obrazovanje odraslih, Dušan Zdravković, prezentovao je rezultate projekta „Zlatno doba života“ nakon čega je poklonio izložbu fotografija opštini Bačka Palanka. Pored svečane primopredaje izložbe i predstavljanja rezultata projekta na konferenciji su prezentovani i drugi primeri i iskustva dobre prakse u obezbeđivanju lepog i aktivnog starenja. Posebno nas raduje činjenica da je projekat „Zlatno doba života“ postao jedna od značajnih karika u sinergiji inicijativa za aktiviranje i uvažavanje potencijala najiskusnijeg dela populacije, te da svoj život nastavlja u Gerontološkom centru i gradu jednog od partnera projekta.

 

Predstavljanje projekta na Trecoj ESREA ELOA konferenciji u Ljubljani

Posted by [email protected] on September 18, 2012 at 2:30 AM

Treća konferencija ESREA mreže o obrazovanju i učenju starijih (ELOA), sa temom "Međugeneracijska solidarnost i obrazovanje starih u zajednici" biće održana u Ljubljani u periodu 19-21.9.2012.g. Domaćin konferencije je Odeljenje za pedagogiju i andragogiju Univerziteta u Ljubljani, a predsednik Republike Slovenije, dr Danilo Türk, je počasni predsedavajući konferencije. Projekat "Zlatno doba života" će biti predstavljen učesnicima konferencije.

http://eloa2012.pedagogika-andragogika.com/

http://www.esrea.org/older_learner_network?l=en

 

Predstavljanje projekta Zlatno doba zivota na medjunarodnoj konferenciji u Ulmu

Posted by [email protected] on July 12, 2012 at 9:10 AM

Projekat Zlatno doba života predstavljen je na međunarodnoj konferenciji Active Ageing and Intergenerational Dialogue – a Challenge for the Danube Countries in a United Europe održanoj u Ulmu, 8.-10.7.2012. g. Konferenciju je organizovao Centar za opšte naučno obrazovanje odraslih (ZAWiW), Univerziteta u Ulmu, a u njoj je učestvovalo preko 200 stručnjaka, naučnih saradnika i istraživača iz oblasti obrazovanja odraslih. Pored obrazovanja odraslih i učenja u trećem dobu, teme konferencije bile su međugeneracijski dijalog i saradnja, uloga civilnog društva, kulturno nasleđe, savremeni mediji u kontekstu edukacije starijih, održive strukture u obrazovanju odraslih itd. Predstavnici Društva za obrazovanje odraslih predstavili su u okviru jedne od 5 radnih grupa konferencije projekat Zlatno doba života. Zajednička ocena učesnika bila je, da se radi o vrlo interesantnoj i nesvakidašnjoj projektnoj ideji. Prikazane fotografije izazvale su oduševljenje, a predstavnica nemačke organizacije BAGSO izrazila je želju za prikazivanjem foto izložbe u toj organizaciji. Ovo je jedan od niza interesovanja i upita vezanih za izložbu i njeno prikazivanje van granica Srbije.Rss_feed